كوچك يا بزرگ كردن بخش :.متون عمومي
1402/1/30 چهارشنبه معرفی رصدخانه دانشگاه پیام نور استان اردبیل


رصدخانه دانشگاه پیام نور اردبیل در طول جغرافیایی 48.29 درجه و عرض جغرافیایی 38.21 درجه و ارتفاع 1380متر از سطح دریا واقع شده است. تلسکوپ اصلی این رصدخانه از نوع اشمیت کاسگرین سلسترون و به قطر دهانه 27.94 سانتیمتر می باشد. این رصدخانه بخشی از مجموعه آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه پیام نور استان بوده و مسئولیت فنی آن در حال حاضر با آقای دکتر محمد فدائیان، استادیار و عضو گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور می باشد.

رصدخانه دانشگاه پیام نور اردبیل که از سال 1396بهره برداری از آن آغاز شده، دارای یک اتاق رصد به قطر 4 متر، اولین و تنها رصد خانه استان اردبیل است که با ظرفیت مناسب، امکان رصد ماه در مناسبت های مختلف، انجام تحقیقات و پژوهش های نجومی توسط محققان، برگزاری دوره های آموزشی مقدماتی و پیشرفته نجوم و بازدید عموم را داراست.

موقعیت جغرافیایی:
رصدخانه دانشگاه پیام نور اردبیل در طول جغرافیایی 48.29 درجه و عرض جغرافیایی 38.21 درجه و ارتفاع 1380 متر از سطح دریا واقع شده است.

تجهیزات:
تلسکوپ اصلی این رصدخانه از نوع اشمیت کاسگرین سلسترون و به قطر دهانه 27.94 سانتیمتر می باشد که برروی پایه EQ6 سوار شده و توانایی حرکت بصورت دستی و رباتیک را دارد
از جمله سایر ادوات موجود در رصدخانه می توان به دوربین تصویربرداریZWO ASI 2600 MC Pro، فیلتر ضد آلودگی نوری، فیلتر ماه، مجموعه فیلترهای رنگی و ... اشاره نمود.

خدمات قابل ارائه:
با توجه به امکانات و تجهیزات موجود در این رصدخانه، امکان ارائه خدمات در زمینه پخش زنده رویدادهای نجومی، تعیین حد قدر آسمان رصدخانه و رؤیت هلال ماه وجود دارد.

امکانات جانبی:
این مجموعه مجهز به امکانات آموزشی از جمله؛ سالن جلسه  با ظرفیت 30 نفر مجهز به ویدئوپروژکتور با قابلیت اتصال به تلسکوپ و امکان مشاهده آنلاین برای حاضرین و پخش توضیحات رصدگر و نمایشگاه عکس از سیارات منظومه شمسی، سحابی ها و کهکشان ها با نورپردازی خاص می باشد.

این رصد خانه عضو باشگاه رصد خانه های نجومی ایران سازمان فضایی ایران می باشد.





 
 
بيشتر